Psoriasis piinaa :( !!

Todella huonosti nukuttu yö takana johtuen Psoriaksesta, joka on minulla ollut aivan lapsesta saakka välillä parempana, sekä välillä pahmempana..Ja nyt on taas puhjennut pahana stressin takia ja yöllä tulee raavittua iho vereslihalle…huoh. Voin sanoa, että veemäinen ihosairaus, joka siis on perinnöllinen, eikä ole mikään tarttuva ym…Päänahkaan auttaa minulla hiusten värjäys, ja ihoa pitäs olla kokoajan rasvaamassa….Noh kaikkein paras siihen on Aurinko ja onneksi on kesä tulossa….En tiedä kuinka yleinen on suomessa , mutta esim tunettuja henk. joilla on se on, ovat kim kardashian,Britney spears…ym…….eli siis kait tässä on muutettava johonkin, missä on kokokajan lämmintä ja aurinko paistaa…ei täs muuta xDDD

britney-spears-psoriasis_portrait_w674

In the latest episode of Keeping Up With The Kardashians, Kim is upset to find out a rash on her leg is psoriasis - a hereditary and incurable skin disease - and that it spreads to her body on the eve of a big commercial shoot. She then becomes angry at her mum, who has the condition, for passing it on to her, not warning her about it and telling her not to 'whine'. Eventually she gets it covered with make up and nails the shoot. Meanwhile, Bruce Jenner is shocked to find out 15-year-old daughter Kendall is getting birth control pills when he goes to pick up a prescription for her. He argues with wife Kris who tells him it is just to help her with cramps and persuades him to have 'the talk' with Kendall and younger sister Kylie after dinner - when Khloe reveals her first experience was with an older man who "like forced me" into it. Pictured: Kim Kardashian Ref: SPL300391 240711  Picture by: E! / Splash News Splash News and Pictures Los Angeles: 310-821-26
Tässä pientä infoa vielä psorista:

Psoriasis on yleinen sairaus

Psoriasistietoa-kokonaisuudessa kerrotaan psoriasiksesta ja sen eri muodoista ja oireista, liitännäissairauksista sekä psoriasiksen hyvästä hoidosta. Saat myös tietää, mistä saat apua epäillessäsi psoriasista.

Psoriasis on pitkäaikaissairaus, jota arvioiden mukaan Suomessa sairastaa noin 150 000 henkilöä, 2-3 % väestöstä. Psoriasis on tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa oireita iholla ja nivelissä. Joillakin psoriaatikoilla on sekä iho- että niveloireita, mutta ihopsoriasista esiintyy myös yksin, samoin nivelpsoriasista. Psoriasiksen syntyyn liittyy perinnöllinen alttius ja laukaisevia tekijöitä. Psoriasis ei tartu.

Psoriasis tunnetaan lääketieteen kielessä nimellä psoriaasi ja puhekielessä sairautta kutsutaan psoriksi.

Psoriasistietoa-kokonaisuuden lähteenä on käytetty:
Psoriaasi (iho ja nivelet). Käypä hoito –suositus. Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin ja Suomen Ihotautilääkäriyhdistyksen asettama työryhmä. Päivitetty 26.6.2012. www.kaypahoito.fi

Psoriasis piinaa 🙁 !!

2 kommenttia “Psoriasis piinaa :( !!

 • 13.4.2016 at 20:55
  Permalink

  Eräällä tutullani on se ja aina kun hän tulee mökillemme ja ui merivedessä, se helpottaa. Suomalaisessa merivedessähän ei ole paljoakaan suolaa, mutta hänellä poistuvat oireet lähes kokonaan aina kun käy ulkomailla ja ui oikeasti tosi suolaisessa vedessä. Eli ei se oo se aurinko välttämättä mikä on se pontti vaan meressä uiminen. Suomessakin myydään suolasaippuoita joissain kaupoissa, että niitäkin voit kokeilla. Ja on suolahuoneita sun muita hoitoja. Itselläni on ihan lievä psoriasis ja ainakin minulla on nämä suolatuotteet auttaneet.
  Toki se kuullostaa nurinkuriselta koska suolahan tunnetusti kuivattaa ihoa, mutta jostain syystä se tuntuu sopivan paremmin kuitenkin psoriaatikoille. Ja toisaalta, kyllähän kaikki pesuaineetkin kuivattavat ihoa.
  Suolassa on kuitenkin se hyvä, että se myös desinfioi ja ehkä juuri siksi se auttaa tässä sairaudessa.
  Lisäksi en käytä ollenkaan pesuaineita joissa on silikonia, kuten lähes kaikissa on. Eli sen kanssa kannattaa myös olla tarkkana.
  Silikoni on tuotteissa ”dimethicone, methicone” tai sen tyyppinen sana. Sitä on lähes kaikissa myytävistä tuotteista. Shamposta kosteusvoiteisiin. Silikoni on siitä hankala aine, että se jää iholle kalvoksi ja siksi sitä pitää välttää.
  Tsemppiä!

  Vastaa
 • 14.4.2016 at 07:49
  Permalink

  Käy juha ihotautilääkärillä ja kysy jos voisit saada trexan (solusalpaaja) lääkityksen. Itse sain kun ihopsori meni myös niveliin. Nyt neljä kuukautta myöhemmin psoriasis melkein kadonnut.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *